Ivan Kahn en Brent Ronde domineren Internationaal toernooi in Spa, België

Ivan Kahn en Brent Ronde zijn dit weekend goed voor de dag gekomen in het Internationale Jeugdtoernooi van de Provincie Liège (Luik) in België. Beiden bereikten de halve finales door ongeslagen te blijven in de poule. Daarna wisten ze redelijk eenvoudig de kwartfinale te winnen met 3-1.

Door het lot troffen ze elkaar in de halve finale, waar na een gelijk opgaande strijd Ivan won met 3-1. Ivan maakte de klus af in de finale. In zijn beste wedstrijd van het toernooi wist hij met 11-8 in de vijfde game te winnen van de Belg Maxence Maka. Brent liet zien met de groten mee te kunnen. Hij pakte brons door een overwinning in vijf games op de Fransman Samuel Brouard.

De beide meisjes Nyncke de Knegt en Sara Brouwer eindigden met een respectievelijke 14e en 16e plaats in de middenmoot. Voor debutant en eerstejaars welp Nyncke zeker een goed resultaat.

Teamtoernooi
Ook het teamtoernooi schreven Brent en Ivan op hun naam. In een spannende poule waarin ze eenmaal wonnen en tweemaal gelijkspeelden werden ze op onderling resultaat eerste. In de halve finale hadden ze geen problemen met Luxemburg.

De finale werd een echte teamprestatie voor de door Titus Damsma gecoachte Nederlanders. Ivan wist zijn prestatie in de enkelfinale niet te herhalen en verloor nu vrij kansloos van Maxence Maka. Brent rechtte de rug echter en liet de tweede man van Liège kansloos. In het dubbel lieten Ivan en Brent geen spaan over van het Belgische koppel en wonnen gedecideerd met 3-0. Hiermee pakten de jongens beide titels in het jongens welpen toernooi.

Nyncke en Sara misten door hun tweede plaats in de poule de kans op de halve finale, maar wisten met coach Boris de Vries door het winnen van de vervolgwedstrijd met 2-1 de vijfde plaats te bemachtigen.