Kelly van Zon is woensdag uitgeroepen tot beste vrouwelijke paraspeelster ter wereld van het jaar 2018. De international van oranje werd op de ITTF Star Awards in Zuid-Korea verkozen boven Suyeon Seo uit Zuid-Korea en de Chinese Juan Xue, die ook genomineerd waren voor deze prijs. Het is voor het eerst dat een Nederlandse tafeltennisser of tafeltennisster deze prijs wint.

Topjaar voor Van Zon
Van Zon levert al jaren topprestaties. Na WK goud in 2010 en 2014, Paralympisch goud in 2012 en 2016, was het dit jaar opnieuw raak voor Kelly van Zon: ze won goud bij het WK Paratafeltennis 2018 in klasse 7. In de finale versloeg ze dit jaar de Turkse Kubra Korkut. Bovendien won Van Zon dit jaar ook nog de Slovenian Open, de Spanish Open en de Lignano Open. Ook voert de Brabantse al 35 maanden de wereldranglijst aan. Bovendiend maakt Van Zon af en toe indruk met schitterende punten. Zo is de ‘Kelly-dive’ inmiddels zeer bekend in de tafeltenniswereld, die ze maar liefst tweemaal uitvoerde (laatste keer op het WK in 2018).
Vereerd
In Zuid-Korea was Kelly van Zon woensdag dolblij met de prijs die ze ontving op de ITTF Star Awards, waar de beste spelers en speelsters samenkwamen voor het prestigieuze evenement. “Ik ben erg vereerd dat ik hier mag staan en dat ik een plekje heb veroverd tussen alle grote tafeltennissterren”, zo sprak ze tijdens haar speech. “Ik wil mijn trainers, teamgenoten, mijn familieleden, de NTTB en nog vele anderen bedanken die me altijd helpen en steunen. Uiteraard ben ik enorm trots en blij dat ik deze prijs in ontvangst heb mogen nemen.”