Met zijn tweeën reisden Kelly van Zon en Jean-Paul Montanus af naar Pattaya in Thailand om daar deel te nemen aan de ITTF Thailand Para Open 2022. Zowel Kelly als Jean-Paul behaalden goud in de single wedstrijden op dit sterke toernooi. Daarnaast waren beide spelers samen ook succesvol in de mix dubbelklasse.

Op maandag 18 juli startte het toernooi met de singlewedstrijden. Daar bereikte Kelly de eerste plaats door te winnen van achtereenvolgens Hautiere uit Frankrijk, Suangtho en Chaiwut uit Thailand en de Japanse Tomono. Kelly bleek wederom in de gecombineerde klasse 7-8 te sterk voor haar opponenten.

Jean Paul startte in zijn poule met twee keer winst. Eerst op de sterke Tong uit Honkong en daarna op de Thai Thapaeng. Uiteindelijk bereikte Jean-Paul de eindstrijd door de halve finale met 3-0 te winnen van de uit Frankrijk afkomstige Messi. Maar ook in de finale bleek Jean-Paul te sterk voor zijn tegenstander en won hij met 3-0 van de Thai Punpoo.

Op woensdag werd het toernooi vervolgd met de dubbels en mix dubbels. In de poulefase verloor het Nederlandse duo van Zon/ Montanus geen game. In de halve finale wonnen ze met 3-1 tegen het gelegenheidsduo Alecci uit Italië en Hautiere uit Frankrijk en plaatsten ze zich voor de finale. In de finale tegen het Thaise duo Thainiyom en Chaiwut verloren Jean-Paul en Kelly de eerste game, maar na een hevige strijd besliste het Nederlandse dubbel uiteindelijk de strijd met 11-9 in de vijfde game. Na het goud in de single dus ook goud in de mix dubbel klasse. Voor beiden het maximale resultaat!