In de 1ste ronde van het EK 2019 hebben de mannen ook hun derde groepswedstrijd gewonnen. In en tegen Montenegro won Oranje dinsdag overtuigend met 0-3!

De Nederlandse mannen wonnen hun eerste groepsduel in de 1ste ronde van het EK 2019 voor teams met 3-2 van Montenegro en versloegen vervolgens in Estland dit gastland met duidelijke cijfers: 0-3. Ook op bezoek in Montenegro waren Rajko Gommers, Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en coach Danny Heister zeer succesvol. In Podgorica waren de heren namelijk duidelijk beter dan hun tegenstanders.

Laurens Tromer beet het spits af tegen Luka Bakic en wist zijn tegenstander met 3-1 te verslaan. Bakic wist na een 0-1 achterstand in games de stand gelijk te trekken, maar Laurens herpakte zich hierna en won de twee overige games met 11-8 en 11-9. Ook Ewout Oostwouder gunde zijn tegenstander Filip Radovic slechts één game. De huidige Nederlands kampioen zette met een uitslag van 11-9, 11-9, 7-11 en 11-7 zijn ploeg op een 0-2 voorsprong.

Rajko Gommers had de taak om het karwei namens Oranje direct al af te maken en de Brabander slaagde hier glansrijk in. Hij moest het opnemen tegen Dusan Bulatovic en maakte er geen marathonwedstrijd van: de gamestanden van 11-6, 11-7 en 11-5 waren allemaal in zijn voordeel en zo won Nederland met 0-3!

Nederland is dus nog altijd ongeslagen in de groepsfase, in deze eerste ronde van het EK 2019 en de heren maken dus een zeer goede kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde.