In het weekend van 15/16 oktober speelt het herenteam zijn kwalificatiewedstrijden voor het EK team in Sarajevo. Voor deze interlands zijn Laurens Tromer, Kas van Oost en Gabrielius Camara geselecteerd. De begeleiding/coaching zal worden verzorgd door Boris de Vries.

Camara in actie op het EK Teams in 2021

Voor deze selectie en toekomstige selecties voor internationale teamwedstrijden is de puntenlijst van toepassing. De nummer één van de puntenlijst wordt automatisch geselecteerd voor teamwedstrijden (zie Topsportstatuut).

De andere beschikbare plekken worden aangewezen. Een evenementencoach kan er eventueel voor kiezen om een kwalificatie te laten spelen om zo één of meerdere aanwijsplekken in te vullen. Voor deze interlands is er voor gekozen om de plekken aan te wijzen.

Voorselectie
In de toekomst komen die sporters voor selectie in aanmerking die:

  • investeren in hun sport;
  • ontwikkeling tonen;
  • en waardevol kunnen zijn voor het team.

Concreet zijn dat voor nu bovengenoemde geselecteerde sporters aangevuld met Milo de Boer en Barry Berben. Het is mogelijk dat deze groep nog verder uitgebreid wordt in de nabije toekomst.

Dames
De Interland Nederland – Frankrijk die plaats zou vinden op zondag 16 oktober is uitgesteld. De selectie voor de interland tegen Slowakije, die in de laatste week van oktober staat gepland, wordt eind volgende week definitief. Exacte datum, locatie en tijd van de wedstrijd is nog niet bekend.