De Paralympics zijn woensdag begonnen voor Kelly van Zon en Frederique van Hoof. De Franse Thu Kamkasomphou was met 3-1 te sterk voor Frederique, Kelly won van de Mexicaanse Claudia Perez Villalba met 3-0.

 

Frederique hoeft niet te treuren om haar 1-3 nederlaag. Ze speelde namelijk een hele goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. De Franse Thu Kamkasomphou is namelijk de nummer twee van de wereld en dus was het bijzonder knap dat Frederique de derde game met 12-10 naar zich toetrok.


Kelly van Zon opende haar Paralympics deze woensdag met een 0-3 zege op de Mexicaanse Claudia Perez Villalba. In de klasse W7 was ze met 11-6, 11-8 en 11-5 te sterk voor haar tegenstander. “Het was een mooi begin, maar nog niet heel denderend. Mijn laatste grote toernooi was 1,5 jaar geleden. Ik moest er even inkomen. Daar zit iedereen mee. Maar toen ik 2-0 voor stond ging het beter. Dan voel je dat je wel wat meer risico kan nemen”, vertelde

Kelly van Zon over haar duel. Kelly speelt donderdag om 09:40 uur (NL tijd) haar volgende duel tegen de Française Anne Barneoud. Frederique van Hoof komt vrijdag weer in actie.

Zie ook onze Tokyo pagina.