Naast Kelly van Zon heeft ook Jean-Paul Montanus zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het WK Paratafeltennis 2018. Dat betekent dat Oranje verzekerd is van twee medailles in Slovenië. Zaterdag wordt duidelijk of de twee een gouden, zilveren of bronzen medaille krijgen.

Jean-Paul Montanus kende een superdag. De man uit Alkmaar versloeg in klasse 7 eerst de Chinees Keli Liao met 3-0 in de achtste finale. Hierna moest hij aantreden tegen Mykhaylo Popov en Montantus speelde wederom zeer sterk, waardoor hij de kwartfinale ook met 3-0 won! de gamestanden waren 12-10 en tweemaal 11-8.

Foto: Mathilde Dusol

Halve finales
Zaterdag speelt Jean-Paul Montanus de halve finale tegen de nummer 1 van de wereld. Dat is Sho Yan uit China, waar Montanus op de Paralympics in Rio de Janeiro van verloor in de kwartfinale. Ook Kelly van Zon speelt zaterdag de halve finale. De Brabantse plaatste zich donderdag al voor die ronde en hoefde vrijdag niet in actie te komen. Zaterdag speelt ze tegen Deongok Kim uit Korea.

Alle halvefinalisten zijn sowieso verzekerd van minimaal een bronzen medaille. Maar wij hopen uiteraard dat onze toppers met een gouden medaille het toernooi verlaten! We weten zaterdag meer.

Tonnie Heijnen, Femke Cobben en Bas Hergelink zijn helaas uitgeschakeld.