Afgelopen weekend werden in een tropisch warm Schiedam de Nederlandse Kampioenschappen voor B-C-D-E-F licenties gespeeld. Voor de locatie Margriethal was dit een recordeditie met meer dan 480 deelnemers.

Zaterdag (heren D en E)
Op zaterdag wist voormalig eredivisiespeler Gertjan van der Braak van Never Despair de D-klasse te winnen door in de finale Jörgen Verberne van VTV te verslaan. In de halve finale wonnen zij van de jongere generatie: Roberto den Hertog van Alexandria ’66 en Kenji van Enckevort van SETA.

In de E-klasse ging jeugdspeler Thijmen Bos (Vriendenschaar) met de titel naar huis. Hij versloeg Kiril Nedelchev van TTV Heino in de finale. Chi-Lun Cheung en Tim Slagboom waren hier de halve finalisten.

Winst in de dubbels ging naar Oliver Beemer en Kastriot Saracini (D-klasse) en Matthijs van Hoek en Erwin Verhaert in de E klasse.

Zondag (dames en heren B,C,F)
Op zondag was het de beurt aan de spelers in de overige klassen. In de dames F-klasse werd een poule gespeeld waarin Carola Broelman van tafeltennisvereniging Ede de 1e plaats opeiste ten koste van haar clubgenoot Katherine Huiskamp. De halve finales bij de dames E waren volledig bezet door Het Markiezaat. Lisa van der Velde werd 1e voor Yolinda Davidse, Thanh Thanh Nguyen en Carmen Maas. Elsa Develing won de dames D-klasse namens Scylla, zij versloeg Kimberley Scholten in de strijd om het goud.

In de dames C wist Daria Dubenko van het lokale TTV Scyedam te winnen. Zij versloeg Floortje Gerritsen (Trias) in de finale. Ook Amy Schoen (Belcrum) en Tara Iravani (Alexandria ’66) eindigden op het podium. De dames B-klasse werd gewonnen door Annika Mars (United TOGB) die Robin Klomp (SKF) de baas was. De derde prijzen gingen hier naar Daantje Lommen (Westa) en Marlieke de Gier (Shot Soest).

Bij de heren F behaalden veel jeugdspelers de halve finale. David Pronk versloeg Jurre Schaafsma (Taverzo) en werd zo, namens TTVN, Nederlands Kampioen. Michiel Brouws en Vincent Hoogland waren de halve finalisten.

Dankzij Taverbo was het podium zwart-rood gekleurd bij de heren C. Winnaar Nicolas Daub, finalist Tonnie Brouwers en halve finalist Bram Bakker speelden allen voor de club uit Boxtel. Colin Ligt was de andere halve finalist.

De heren B finale werd gedomineerd door Tempo-Team. Rodrigo Escobar Ramirez won van Juan Fernandez Moreno. Ook op het podium: Teun Salentijn van Hilversum en Patrick Bruijne van Taverzo.

Alle uitslagen
De uitslagen van beide dagen (enkelspel en dubbelspel) zijn te vinden op toernooi.nl:
zaterdag
zondag

De volgende editie van het NK B-C-D-E-F zal plaatsvinden op 20 en 21 januari 2024 (de traditionele datum in januari).