Met het verplaatsen van de NK BCDE terug naar januari was er 4 maanden na de vorige editie alweer een NK afgelopen weekend. Veel spelers waren blij met de verbeterde omstandigheden ten opzichte van de vorige editie in tropische temperaturen.

Een andere aanpassing die noodgedwongen was gemaakt, was het weghalen van de F-klasse. Hierdoor waren er wat minder deelnemers, maar konden er op zondag meer spelers meedoen in de Heren BC en de dames klasses.

Zaterdag (heren D en E):

In de D-klasse werd Nestor Launay (Swift (D)) Nederlands Kampioen na winst tegen Joakim Rondin (Amsterdam). Ook op het podium: Jorrit van der Kooi (VTV) en Roberto den Hertog (Alexandria ’66). In de E-klasse werd Thom Bleeker van Hoogland Nederlands kampioen. Hij won zijn finale van Robin de Weert van Smash ’70. In de halve finales hadden zij Henk Drost en Ronan Kerr naar de derde plek verwezen. Israel Bartelink Groeneveld en Thomas Groot Nibbelink (heren D) en Robert Huijbregts en Davey Nuijten (heren E) werden kampioen bij het dubbel.

Zondag (dames en heren B en C):

In het dubbel op zondag werden de volgende dubbels Nederlands Kampioen:

Heren B: Denis Dimitrov/Gabriele VicarioHeren C: Nino Stormink/Boy van Zundert
Dames B: Fleur Hoogeveen/Priscilla Loesberg
Dames C: Francisca Onink-Davits/Leoni Veldhuis
Dames D: Yolinda Davidse/Carmen Maas
Dames E: Anniek Ramselaar/Michelle Wittens

In de dames E-klasse waren er 10 deelneemsters. Chaïra Hendrikx (TIOS ’51) en Marlou van Kuijk (Het Markiezaat) moesten het in de halve finales afleggen, terwijl Carola Broelman (Ede) de finale verloor van kampioene Cathelijn van Dooren-Kools van the Backhands.

Fleur Hoogeveen pakte de winst in de Dames B-categorie

In de dames D werd Melanie Strookman (VTV) kampioen na een finale tegen Nina Romano (Swift (D)). Ook op het podium geëindigd: Thanh Thanh Nguyen (Het Markiezaat) en Marjolein Boer (Bijmaat).

De dames C-klasse werd gewonnen door Francisca Onink-Davits (Het Markiezaat), die Angelique van den Bosch (Trias) versloeg in de finale en Emi Demeter (Noordkop) in de halve finale. Angelique won haar halve finale van Tara Iravani (Alexandria ’66).

De dames B-klasse werd binnengehaald door Fleur Hoogeveen (Hilversum). Na haar winst tegen Mayra Monincx (Trias) in de halve finale, versloeg ze Nadia Huizer (Taverzo) in de finale. Nadia wist Sanne van der Schoot (Taverbo) te verslaan in haar halve finale.

In de heren C won Michel Laroo (Alexandria ’66) zijn halve finale van Sjoerd Vaders (HTTV 070) en Bram Parlevliet (FTTC) zijn halve finale van Nino Stormink (Ede). Michel was in de finale genadeloos door 11-0 te winnen en zich na 3 games te kronen tot Nederlands Kampioen.

 

 

De heren B had een grote verrassing. Mark Hankel (Delta Impuls, als 35e van 37 spelers geplaatst) wist de halve finale te bereiken. Ook Mads Oomen (Scylla), Jeroen Kivits (Hotak 68) en Gabriele Vicario (Scyedam) wisten de halve finales te halen. Mark wist in de poule nog van Jeroen te winnen, maar kreeg geen kans om dit kunstje te herhalen nadat hij 3-1 verloor van Mads. Jeroen was na het verlies tegen Mark bijna foutloos en verloor de rest van de dag slechts 3 games. Tegen Gabriele won hij 3-0 en tegen Mads 3-1 en werd een halfjaar na zijn 10 jaar sabbatical Nederlands Kampioen.

De prijswinnaars in de Heren B-Categorie