Dubbele Interland

In de eerste ronde van het EK Tafeltennis 2019, speelde Nederland op 20 november een dubbele interland (heren en dames) in Wageningen bij TTV Shot. Lees hier het verslag van de Dames en de Heren. Bekijk hier de wedstrijden terug.

EK 2019: Dit staat er op het spel
De interlands van onze TeamNL-teams maken onderdeel uit van de eerste ronde van het EK 2019 voor teams. Dit toernooi wordt in drie fases gespeeld over een periode van 16 maanden. In de derde en laatste fase zijn er 24 landen die in het Franse Nantes van 3 tot en met 8 september 2019 gaan strijden om de Europese titel. In 2018 wordt de eerste fase gespeeld en onze teams doen het goed!

Dames
De Nederlandse dames komen uit in de A-categorie, bestaande uit 6 groepen van drie landen die elkaar treffen in een thuis-
en uitwedstrijd. De 6 groepswinnaars en nummers twee plaatsen zich rechtstreeks voor de 3e fase. De nummers 3 gaan naar de 2e fase en mogen proberen om alsnog de 3e fase te bereiken. Nederland zit in de groep bij Kroatië en Italië.

Heren
Het herenteam is ingedeeld in de B-categorie die bestaat uit 6 groepen van drie of vier landen. De heren doen het ook erg goed, zie de groepsstand. Van deze groepen gaan de nummers één en twee door naar de 2e fase en deze voegen zich bij nummers 3 van de A groepen om te spelen voor de resterende plaatsen van de 3e fase. De nummers drie en vier van de B-groepen zijn uitgespeeld.