De finalisten van de Eredivisiefinale zijn volop in voorbereiding voor het slotstuk van deze najaarscompetitie, want zaterdag 17 december is het zover. Bij de dames gaat de strijd wederom tussen VTV Nieuwegein (regerend landskampioen) en Dozy/Den Helder Noordkop. Bij de heren staat er een nieuwkomer in de finale: Combilo TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Dit jonge team neemt het op tegen de huidige landskampioen De Boer Taverzo 1 uit Zoetermeer.

 

VTV uit Nieuwegein

Dames
De eerste finalist bij de dames was al op 27 november bekend. In een hele spannende halve finale versloeg Dozy Den Helder/Noordkop het team van FysioScheepjes/SKF uit Veenendaal met 4-3, zie ook ons vorige nieuwsbericht. Een week later ontving VTV in Nieuwegein de Leidse tafeltennisvereniging Scylla. Dong Li, Sanne de Hoop en Tanja Helle wisten in de halve finale namens VTV de vier benodigde punten binnen te halen. In totaal stond de regerend landskampioen slechts twee games af aan Scylla, waar met name de laatste wedstrijd tussen Dong Li en Esmee van Marwijk zeer spannend was.

In Hilversum treffen VTV en Dozy Den Helder/Noordkop elkaar weer in een finale. In juni dit jaar wist VTV, in strijd om het landskampioenschap, de dames uit Den Helder met 4-1 te verslaan. Dozy Den Helder zal daarom gebrand zijn om in ieder geval deze najaarstitel binnen te slepen. De wedstrijd start om 11:30 uur en zal ook te volgen zijn via livestream. Ongeveer een half uur voor aanvang zal de opstelling van beide teams bekend zijn in de NTTB App.

Dozy Den Helder/Noordkop


Heren
Zoals eerder gemeld was bij de heren de strijd om de halve finale play off tot de allerlaatste wedstrijd heel spannend. De Boer Taverzo 1 had als poulewinnaar het thuisvoordeel in de halve finale tegen van Wijnen/Smash ’70 uit Hattem. Beide teams hadden hun sterkste spelers opgesteld, maar de landskampioen uit Zoetermeer was op 3 december vooral scherper en behaalde met een 4-0 overwinning de finale. Alleen Martijn de Vries wist voor de Hattemers een game af te snoepen van de verdediger Jakub Folwarski.

De Boer Taverzo 1 (fotograaf: Elsbeth Parmentier)

Op zondag 4 december werd de andere halve finale gespeeld in Berkel en Rodenrijs. Het team van Combilo TOGB kreeg Klimaatgroep Stars uit Middelstum op bezoek. De sterke Fransman Clement Chobeau, die nog geen wedstrijd verloor in de eredivisie, was niet meegekomen wegens andere competitieverplichtingen. Combilo TOGB kwam na de pauze op een 3-1 voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Het winnende punt werd gemaakt door Tim Gras, die met 3-0 van Colin Rengers won. Arthur Bilas en Roel Bogie wonnen beiden één wedstrijd voor Klimaatgroep Stars waardoor de einduitslag op 4-2 uitkwam.

Combilo TOGB

De finale tussen De Boer Taverzo 1 en Combilo TOGB zal in Hilversum starten om 15:00 uur, mits de finale van de dames niet uitloopt. Uiteraard is ook deze wedstrijd te volgen via livestream en zal de opstelling een half uur voor aanvang bekend worden gemaakt in de NTTB App.