De halve finale van de play-offs van de tafeltennis Eredivisie Heren is nog niet beslist. Na de 3-2 thuiszege van Itass’DTK was afgelopen zaterdag Van Wijnen-Smash’70  de baas in eigen huis. De ploeg uit Hattem won met 3-1. De allesbeslissende wedstrijd van komende zaterdag moet uitwijzen wie er in de finale staat op zondag 19 mei in Hilversum.

In grote getale was het publiek naar de tafeltennishal gekomen voor deze absolute kraker. De schatting is dat er rond de 250 mensen aanwezig waren bij de wedstrijd die Smash’70 moest winnen om kans te maken op de finale. Viktor Brodd zette de toon: hij versloeg in de openingswedstrijd Barry Wijers met 3-0. Die uitslag was niet verrassend, eveneens de 0-3 overwinning die Yannick Vostes boekte op Martijn de Vries.

Geweldige wedstrijd
Daarna vond er een spannend duel plaats: Michel de Boer tegen Koen Hageraats. Het publiek genoot van een geweldige wedstrijd, waarin beide spelers die eerste vier games keurig verdeelden: 11-7, 11-13, 13-11 en 11-7. En dus kwam het aan op de vijfde game. De Boer pakte de vijfde game met 11-7 en dus zette hij Smash’70 op voorsprong. Kopman Viktor Brodd maakte het ‘karwei’ hierna af voor Smash’70. De Zweed versloeg Yannick Vostes en hierdoor won zijn team met 3-1

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de wedstrijd:

Zaterdag 11 mei om 16.00 uur beginnen Van Wijnen-Smash’70 en Itass’DTK ’70 in Hattem aan de allesbeslissende wedstrijd. De winnaar speelt op zondag 19 mei tegen deBoer Taverzo, dat zich vorige week al verzekerde van een finaleplaats.