Final Four 

Eredivisiecup & NTTB Beker

De Final Four 2018 werd zondag 9 december gespeeld in ‘s Hertogenbosch bij TTV De Kruiskamp. Net als voorgaande jaren werd het bekertoernooi gespeeld in twee categorieën, namelijk een voor de Eredivisieteams (Eredivisiecup) en een toernooi voor de overige landelijke teams (NTTB Beker).

Lees alles over de finale van de Eredivisiecup 2018
Lees alles over de finale van de NTTB Beker 2018

De toernooiopzet van de Eredivisiecup en de NTTB Beker was als volgt: 

 

Eredivisiecup 2018
Zowel bij de dames als bij de heren plaatsten de vier hoogst genoteerde Eredivisieteams na 7 speelronden (= halve competitie) zich voor de Final Four van de Eredivisiecup. Tijdens de Final Four waren de nummers 1 en 2 geplaatst en werden de nummers 3 en 4 voor de halve finale ingeloot. Een wedstrijd bestond uit vijf enkelspelen, het team dat als eerste drie enkelspelen wist te winnen, was de winnaar.

NTTB Beker 2018

Om meer dames aan te kunnen spreken, was de opzet veranderd. Teams van twee speelsters, gevormd door speelsters die in de najaarscompetitie 2018 speelgerechtigd zijn voor de landelijke Damescompetitie, konden meedoen, ongeacht voor welke vereniging ze uitkwamen. Bij de Dames speelden de 4 aangemelde teams in een halve finale en finale om de NTTB Beker 2018. Het spelsysteem bij de dames was 2 tegen 2 met en dubbel.

Bij de heren bleef de opzet ongewijzigd. Deelname was mogelijk voor herenteams, gevormd door spelers van één en dezelfde vereniging, die in de najaarscompetitie 2018 competitiegerechtigd waren voor die vereniging uit te komen in de 1e, 2e of 3e divisie. Een wedstrijd betond uit vijf enkelspelen, het team dat als eerste drie enkelspelen had gewonnen, werd de winnaar.