De Tafeltennisbond roept spelers, coaches en verenigingen op om mee te denken over de opzet van de Masters in 2020 en verder.

De opzet en het speelsysteem van de Masters maakt de tongen elk jaar weer los. Dat was bij de editie van 2019 niet anders. Een in veel opzichten geslaagd toernooi, maar er was ook kritiek op de opzet. Na afloop ging het gesprek op Facebook verder na een door de bond geplaatst artikel.

De evaluatie van de afgelopen Masters heeft in ieder geval duidelijk gemaakt dat niet verder wordt gegaan met het uitnodigen van buitenlandse invitatiespelers. Ook de locatie(s) van volgend jaar ligt nog niet vast. Het Hoofdbestuur ziet graag dat een werkgroep met vertegenwoordigers van diverse stakeholders zich gaat buigen over de toekomstige opzet. Afhankelijk van de reacties zal worden geborgd dat er evenwicht tussen de doelgroepen ontstaat.

‘Hoeveel spelers mogen er deelnemen en wie?’; ‘Hoe ziet het speelsysteem eruit?’ en; ‘Alle wedstrijden in één weekend of een voorronde?’ zijn enkele vragen die voor de hand liggen. De bond wil er zijn voor de spelers en herhaalt de oproep die kort na de Masters gedaan werd: praat mee over een nieuwe opzet van de Masters.

Interesse?
Geïnteresseerden wordt gevraagd zich tot uiterlijk 19 januari te melden bij Robbert Stolwijk via stolwijk@tafeltennis.nl.